Vaikuttajamarkkinointi ja Korkea Sitoutumisprosentti (yli 50%): Fribakansan missio tuoda iloa ihmisten arkeen

Vaikuttajamarkkinoinnin yksi ehdottomista vahvuuksista on korkea sitoutumisprosentti ja se onkin noussut yhdeksi digitaalisen markkinoinnin tehokkaimmista taktiikoista. Sen avulla brändit voivat tavoittaa kohdeyleisönsä luotettavien vaikuttajien kautta.. Tässä artikkelissa tarkastelemme vaikuttajamarkkinoinnin merkitystä, Fribakansan missiota tuoda iloa ihmisten arkeen ja sitoutumisprosentin roolia menestyvässä markkinoinnissa.

Missio: Iloa ihmisten arkeen

Ennen kuin uppoudumme vaikuttajamarkkinoinnin maailmaan, on tärkeää ymmärtää Fribakansan taustalla oleva missio. Fribakansa, suomalainen frisbeegolfiin erikoistunut YouTube-kanava, on omistautunut tuomaan iloa ihmisten arkeen frisbeegolfin kautta. Heidän tavoitteensa on viihdyttää katsojiaan ja innostaa heitä liikkumaan frisbeegolfin parissa.

Fribakansan missio ei ole vain lauseita markkinointimateriaaleissa, vaan se on jokaisessa pisteessä toimintaa ohjaava teesi. Heidän intohimonsa frisbeegolfia kohtaan heijastuu jokaiseen videoon ja jokaiseen vuorovaikutukseen yleisönsä kanssa. Tämä aitous ja omistautuminen ovat olleet avaintekijöitä heidän menestyksessään vaikuttajamarkkinoinnissa.

Vaikuttajamarkkinoinnin merkitys

83,3% suomalaisista käyttää nykyään sosiaalisen median alustoja, joten niiden vaikutusta markkinoihin ja markkinointiin on huomattava. Vaikuttajamarkkinointi on markkinointistrategia, joka perustuu yhteistyöhön suosittujen vaikuttajien kanssa. Se on tehokas tapa tavoittaa kohdeyleisö ja herättää kiinnostus tuotetta tai palvelua kohtaan. Mutta miksi vaikuttajamarkkinointi on niin merkittävää?

Luotettavuus ja aitous

Vaikuttajat ovat usein jo rakentaneet luotettavan ja aitojen suhteiden yleisöönsä. Kun vaikuttaja suosittelee tuotetta tai palvelua, hänen suosituksensa on tutkitusti luotettavampi, koska 61 % kuluttajista luottaa enemmän vaikuttajan kuin brändin suositukseen

Kohdentaminen

Brändit voivat valita vaikuttajat, joiden yleisö ja arvot sopivat heidän tuotteeseensa tai palveluunsa. Tämä mahdollistaa kohdennetun markkinoinnin, joka parantaa huomattavasti investoinnin palautumista, eli ROI:ta

Sitoutuminen

Vaikuttajamarkkinointi sitouttaa 8 kertaa paremmin kuin brändin omat somejulkaisut. Tämä johtaa yleisen keskustelun ja aiheeseen sitoutumisen lisäksi julkaisun orgaanisen leviämisen huomattavasti laajemmalle yleisölle.

Sisällön monipuolisuus

Vaikuttajat tuottavat usein paljon erilaista sisältöä kohderyhmälleen, kuten arvosteluja, opetusvideoita tai haasteita. Tämä monipuolisuus antaa brändille mahdollisuuden valita minkälaisella tavalla ja minkälaisen mielikuvan hän haluaa vaikuttajan katsojille antaa.

Mikä on hyvä sitoutumisprosentti Instagramissa, TikTokissa ja YouTubessa?

Hyvä sitoutumisprosentti on vaikea määrittää, koska se riippuu paljon kanavan koosta, mutta alla on suuntaa antavat vaihteluvälit (ja linkkien takana lähteet):

  1. YouTube 9% – 33%
  2. TikTok 4% – 18%
  3. Instagram 1%- 5%

Fribakansan sitoutmisprosentit kyseisillä alustoilla:

  1. YouTube 51.70%
  2. TikTok 16.85%
  3. Instagram 13.30%

Sitoutumisprosentin rooli on oikean vaikuttajan löytämisessä avainasemassa, koska se kertoo kuinka hyvin sisältö resonoi katsojiin. Tämä auttaa myös vertailemaan vaikuttajia keskenään, koska jollakin voi olla suuri yleisö, mutta todella pieni sitoutumisprosentti. Tämä voi kieliä esimerkiksi maksetuista seuraajista.

Toinen huomion arvoinen asia on YouTuben korkeat luvut, koska yli puolet (56 %) kartoitukseen vastanneista totesi YouTuben olevan tehokkain kanava ostokäyttäytymiseen vaikuttamisessa. Lisäksi YouTube on myös Suomen käytetyin sosiaalisen median kanava 3:lla miljoonalla viikkokäyttäjällä.

vaikuttajamarkkinointi

Sitoutumisprosentti ja menestys

Korkea sitoutumisprosentti ei ole pelkästään mitta menestyksestä vaikuttajamarkkinoinnissa. Se on myös osoitus siitä, että brändi tai vaikuttaja on onnistunut luomaan aitoa arvoa yleisölleen. Sitoutuneet seuraajat ovat todennäköisempiä toimimaan halutulla tavalla, kuten ostamaan tuotteen, jakamaan sisältöä tai osallistumaan keskusteluun.

Fribakansan luvut ovat osoitus siitä, että vaikuttajamarkkinointi voi olla voimakas työkalu brändien menestykselle, kun se toteutetaan oikealla tavalla ja yleisöä varten. He ovat osoittaneet, että kun brändi jakaa samat arvot yleisönsä kanssa, sitoutuminen ja menestys seuraavat perässä.

Vaikuttajamarkkinoinnin tulevaisuus

Vaikuttajamarkkinoinnin rahallinen määrä Suomessa oli 52,5 miljoonaa euroa vuonna 2022, ja kasvua edellisvuoteen verrattuna oli lähes 20 %. Tämä kasvu näkyy myös  mainostajien toimesta, joista peräti 67 % aikoo kasvattaa vaikuttajamarkkinoinnin budjettia ensi vuodelle. Vaikuttajamarkkinoinnille budjetin varaavista mainostajista 82 % aikoo budjetoida siihen myös seuraavalle vuodelle.

Lisää vuoden 2024 vaikuttajamarkkinoinnista voit lukea täältä

Johtopäätös

Vaikuttajamarkkinointi ja sen mahdollistama korkea sitoutumisprosentti ovat olennainen osa nykyaikaista markkinointistrategiaa. Niinkuin tämän artikkelin luvut osoittavat, kun brändi tai vaikuttaja jakaa aitoa arvoa ja intohimoa yleisönsä kanssa, tulokset voivat olla vaikuttavia. Aitous, vuorovaikutus ja laadukas sisältö ovat avaimia korkeaan sitoutumisprosenttiin, ja ne voivat tuoda iloa ihmisten arkeen sekä menestystä markkinoinnissa.

Jaa Postaus

Muut postaukset

Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi ja Korkea Sitoutumisprosentti (yli 50%): Fribakansan missio tuoda iloa ihmisten arkeen

Vaikuttajamarkkinoinnin yksi ehdottomista vahvuuksista on korkea sitoutumisprosentti ja se onkin noussut yhdeksi digitaalisen markkinoinnin tehokkaimmista taktiikoista. Sen avulla brändit voivat tavoittaa kohdeyleisönsä luotettavien vaikuttajien kautta.. Tässä artikkelissa tarkastelemme vaikuttajamarkkinoinnin merkitystä, Fribakansan missiota tuoda iloa ihmisten arkeen ja sitoutumisprosentin roolia menestyvässä

Lue lisää
vaikuttajamarkkinointi 2024
Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi 2024: Tulevat Trendit, Kanavat ja Kuluttajakäyttäytyminen

Vaikuttajamarkkinointi ei lopeta kasvuaan Suomessa – se selviää hyvin viimeisimmässä tehdyssä selvityksessä, jonka mukaan kyseiset markkinat kasvoivat lähes 20 %. Tässä artikkelissa käsitellään vaikuttajamarkkinoinnin nykytilaa, tulevia trendejä sekä kuluttajien käyttäytymistä. Mikä on vaikuttajamarkkinoinnin tilanne nyt? Vaikuttajamarkkinoinnin rahallinen määrä Suomessa oli

Lue lisää
YouTube
Youtube

Vaikuttajamarkkinointi ja konseptien rakentamiskeinot YouTubessa

Vaikuttajamarkkinointi on noussut merkittäväksi osaksi digitaalista markkinointia, ja sen menestys riippuu useista avainkonsepteista. Tässä artikkelissa tarkastellaan vaikuttajamarkkinointiin liittyviä keskeisiä käsitteitä ja YouTuben roolia tässä markkinointistrategiassa. Hyödynnämme esimerkkinä Fribakansan 1,3 miljoonaa katselukertaa kerännyttä konseptia “How to Birdie Every Hole” ja tutkimme,

Lue lisää

PIDÄ HUOLTA KANSASTASI