Frisbeegolf – YouTubekanavan Synty: Fribakansa sai alkunsa


Johdanto

Frisbeegolf on laji, joka on yhdistänyt frisbeen heittämisen ja golfin elementit. Se on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella ja Korona -vuosina sen suosio kasvoi räjähdysmäisesti. Lajin yksinkertaisuus sekä kaikenikäisille sopivuus ovat tehneet siitä erittäin suositun ulkoilma-aktiviteetin. Frisbeegolfista kiinnostuneita onkin Suomen Frisbeegolfliiton mukaan jo yli 1 000 000 Suomessa.

Tämä ei kuitenkaan ollut alkuperäinen syy kanavan syntymiseen, vaan se oli puhdas innostus frisbeegolfia ja YouTube -kanavan perustamista kohtaan. Olemme päässeet parissa vuodessa tämän innostuksen ja jatkuvan kehittämisen avulla tilanteeseen, jossa olemme Suomen suurin frisbeegolf -vaikuttaja.

Lähdetään kuitenkin ensimmäisenä liikkeelle siitä miten voit perustaa oman YouTube -kanavan.

YouTube -kanavan perustaminen

YouTube-kanavan perustaminen on nykypäivänä suosittu tapa jakaa intohimojaan ja tietämystään maailman kanssa. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda yhteisö ja jakaa sisältöä, joka voi olla sekä opettavaista että viihdyttävää. Perustamisprosessi itsessään on yksinkertainen ja koostuu muutamasta keskeisestä vaiheesta:

 1. Luo Google-tili: Ensimmäinen askel YouTube-kanavan perustamiseen.
 2. Kirjaudu YouTubeen: Käytä Google-tiliäsi.
 3. Luo kanava: Luo uusi kanava käyttäjäprofiilin kautta.
 4. Nimeä kanava: Valitse kuvaava nimi, joka heijastaa sisältöäsi.

Sitten jos haluat perustaa YouTube -kanavan siten, että toimit ammattimaisesti heti alusta lähtien niin huomioi alussa myös seuraavat asiat. Näiden avulla saat kasvatettua kanavaasi nopeammin:

 1. Brändää kanava: Suunnittele houkutteleva banneri ja profiilikuva.
 2. Kanavan kuvaus: Kerro lyhyesti kanavasi sisällöstä.
 3. Säännöllinen julkaisuaikataulu: Suunnittele ja noudata julkaisurytmiä.
 4. SEO: Käytä avainsanoja otsikoissa ja kuvauksissa parantaaksesi näkyvyyttä.
 5. Vuorovaikuta: Vastaa kommentteihin, ota palautetta huomioon.
 6. Laatu ennen määrää: Panosta sisällön laatuun.
 7. Kärsivällisyys: Kanavan kasvu vaatii aikaa ja sitoutumista.

Frisbeegolf -YouTubekanavia syntyi 2000 -luvulla

Frisbeegolfin suosion kasvaessa ja harrastajien määrän lisääntyessä myös aktiivisimpien pelaajien halu tuottaa sisältöä vinkkien ja viihteen muodossa lisääntyi. Tämä johti monien lajin YouTube-kanavien syntymiseen, joilla jaetaan tietoa, vinkkejä ja viihdettä lajin ystäville. Fribakansa syntyi kesällä 2020 ja kanavan matka voidaan jakaa karkeasti kolmeen osaan:

Fribakansan ensimmäiset videot:

Vuonna 2020 Aarnella oli idea YouTube -kanavan perustamisesta ja laittoi Esalle viestiä frisbeegolf -videon kuvaamisesta ja kanavan perustamisesta. Ensimmäiset videot levisivät yllättävän isolle yleisölle, vaikka sisällön laatu ei vielä häikäissytkään.

Kanavan monipuolistuminen:

Kun jo ensimmäinen video sai huomattavan määrän katselukertoja, aloimme miettimään pitäisikö frisbeegolf -sisältöä tuottaa enemmänkin. 2021 aloimme panostamaan laadukkaaseen tuotantoon ja sisältöön. Vuoden lopuksi ja vuoteen 2022 mentäessä loimme opetusvideoita, jotka auttoivat katsojia kehittymään lajissa. Tällöin Fribakansan kanavalla nähtiin 12-osainen “Vuodessa Suomen Huipulle” -projekti.

Viihde ja Yhteisöllisyys:

2023 Teimme strategisen päätöksen, ettemme halua enää rajoittua vain rataesittelyvideoihin ja opetusvideoihin. Me aloimme tuottamaan enemmän viihteellistä sisältöä – etenkin erilaisia haasteita eri vieraiden kanssa. Tämä monipuolisuus houkutteli uutta yleisöä ja kanavasta tuli paikka, joissa pelaajat voivat viihtyä sekä nauttia lajista ja sen yhteisöstä. Me aiomme jatkaa yhteisöllisyyden vahvistamista järjestämällä kilpailuja, live-lähetyksiä ja muita tapahtumia, jotka saivat harrastajat tuntemaan kuuluvansa osaksi jotakin suurempaa.

Frisbeegolf eli Fribakansa. Frisbeegolf-pelaajat heittämässä kiekkoa metsäisellä radalla, symboloi Fribakansan YouTube-kanavan kasvua ja yhteisön voimaa.

Kanavien Sisältö

Frisbeegolf-YouTube-kanavat tarjoavat yleisesti monipuolisen valikoiman sisältöä, joka palvelee erilaisia yleisöjä ja pelaajatasoja. Kanavien ylläpitäjät ja sisällöntuottajat ovat tehneet paljon työtä houkutellakseen ja sitouttaakseen katsojia esimerkiksi seuraavanlaisen sisällön avulla:

Opetusvideot

Kanavilla jaetaan laaja kirjo opetusvideoita, jotka tarjoavat ohjeita aloittelijoille ja edistyneille pelaajille. Näissä videoissa esitellään erilaisia heittotekniikoita, annetaan vinkkejä lajin harjoitteluun ja opastetaan pelaajia parempaan suoritukseen radalla.

Kilpailutaltioinnit

Kanavat lähettävät videoita huippupelaajien kilpailuista ja turnauksista, jotka tarjoavat faneille mahdollisuuden seurata lajin huippuhetkiä. Tämä ei ainoastaan tarjoa viihdettä, vaan myös innostaa muita pelaajia kilpailemaan ja parantamaan taitojaan.

Rata- ja kenttäarvostelut

Kanavat tekevät retkiä eri frisbeegolf-radoille ja tarjoavat arvosteluja sekä vinkkejä niiden pelaamiseen. Tämä auttaa frisbeegolfradat.fi lisäksi pelaajia löytämään uusia pelipaikkoja ja antaa heille tietoa kenttien haasteista ja erikoispiirteistä.

Viihde ja Haasteet

Monet kanavat sisältävät myös viihteellistä sisältöä, kuten haasteita ja huumorivideoita. Nämä videoet tarjoavat kevennystä ja naurua pelaajien arkeen, samalla kun ne näyttävät lajin rennon ja iloisen puolen. Näillä videoilla on myös suurin kohdeyleisö

Yhteisön Rakentaminen ja Vuorovaikutus

Lajin YouTube-kanavat ovat onnistuneet luomaan vahvaa yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta harrastajien kesken. Ne tarjoavat paikan, jossa pelaajat voivat keskustella videoissa esitetystä sisällöstä ja jakaa omia kokemuksiaan.

Kanavien ylläpitäjät osallistuvat aktiivisesti vuoropuheluun katsojiensa kanssa vastaamalla kommentteihin, järjestämällä kysymys-vastaus-sessioita ja jopa live-lähetyksiä, joissa katsojat voivat olla vuorovaikutuksessa suoraan sisällöntuottajien kanssa. Tämä lähentää yhteisöä ja luo tunnetta siitä, että kaikki ovat tervetulleita ja kuuluvat samaan joukkoon.

Vaikuttajamarkkinointi

Kanavien kasvaessa heistä tulee haluamattaankin vaikuttajia. Tällöin heille tulee sekä mahdollisuuksia, että vastuita yleisönsä oikeanlaisesta kohtelemisesta ja oikeanlaisen tiedon levittämisestä. Jos vaikuttaja päättää tehdä kaupallisia yhteistöitä eri brändien kanssa, tulee ne merkitä lain mukaisesti.

Lisää tietoa vaikuttajamarkkinoinnista löydät tästä

Johtopäätös

Frisbeegolf -YouTube-kanavat ovat olleet merkittäviä tekijöitä lajin kasvussa ja yhteisön rakentamisessa. Ne ovat tarjonneet harrastajille arvokasta opetusta, viihdettä ja mahdollisuuden yhdistää frisbeegolfin ystäviä ympäri maailmaa. Tämä dynaaminen yhteisö on auttanut lajia kasvamaan ja tuonut sen lähemmäksi ihmisiä, jotka etsivät uutta ja haastavaa tapaa nauttia ulkoilusta. Nämä YouTube-kanavat ovat osoitus siitä, kuinka intohimo ja jakaminen voivat yhdistää ihmisiä ja laajentaa harrastuksen rajoja. Ne ovat tehneet frisbeegolfista enemmän kuin pelin – ne ovat tehneet siitä yhteisön ja elämäntavan.

Fribakansa on ottanut itselleen selkeän roolin Suomen laadukkaimman viihteen tuottajana ja tehnyt sen strategisen päätöksen, että he eivät enää kilpaile, vaan keskittyvät laadukkaan sisällön tuottamiseen. Tämä osoittautui vuonna 2023 oikeaksi ratkaisuksi, koska kanava jatkoi kasvamistaan erittäin kovalla tahdilla Suomen katsotuimmaksi (linkkaus toiseen artikkeliin)

Jaa Postaus

Muut postaukset

Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi ja Korkea Sitoutumisprosentti (yli 50%): Fribakansan missio tuoda iloa ihmisten arkeen

Vaikuttajamarkkinoinnin yksi ehdottomista vahvuuksista on korkea sitoutumisprosentti ja se onkin noussut yhdeksi digitaalisen markkinoinnin tehokkaimmista taktiikoista. Sen avulla brändit voivat tavoittaa kohdeyleisönsä luotettavien vaikuttajien kautta.. Tässä artikkelissa tarkastelemme vaikuttajamarkkinoinnin merkitystä, Fribakansan missiota tuoda iloa ihmisten arkeen ja sitoutumisprosentin roolia menestyvässä

Lue lisää
vaikuttajamarkkinointi 2024
Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi 2024: Tulevat Trendit, Kanavat ja Kuluttajakäyttäytyminen

Vaikuttajamarkkinointi ei lopeta kasvuaan Suomessa – se selviää hyvin viimeisimmässä tehdyssä selvityksessä, jonka mukaan kyseiset markkinat kasvoivat lähes 20 %. Tässä artikkelissa käsitellään vaikuttajamarkkinoinnin nykytilaa, tulevia trendejä sekä kuluttajien käyttäytymistä. Mikä on vaikuttajamarkkinoinnin tilanne nyt? Vaikuttajamarkkinoinnin rahallinen määrä Suomessa oli

Lue lisää
YouTube
Youtube

Vaikuttajamarkkinointi ja konseptien rakentamiskeinot YouTubessa

Vaikuttajamarkkinointi on noussut merkittäväksi osaksi digitaalista markkinointia, ja sen menestys riippuu useista avainkonsepteista. Tässä artikkelissa tarkastellaan vaikuttajamarkkinointiin liittyviä keskeisiä käsitteitä ja YouTuben roolia tässä markkinointistrategiassa. Hyödynnämme esimerkkinä Fribakansan 1,3 miljoonaa katselukertaa kerännyttä konseptia “How to Birdie Every Hole” ja tutkimme,

Lue lisää

PIDÄ HUOLTA KANSASTASI