Saavuta YouTube-kanavalla yli 100 000 yksittäistä katsojaa kuukaudessa

Fribakansa on suomalainen frisbeegolf-viihdettä tuottava YouTube-kanava, joka on noussut huomattavaan suosioon tuottamalla Suomen laadukkainta frisbeegolf -viihdettä.

Heidän tarinansa on esimerkki siitä, kuinka intohimo, sitoutuminen ja laadukas sisältö voivat johtaa siihen, että YouTube-kanava saavuttaa yli 100 000 yksittäistä katsojaa kuukaudessa.

Tässä artikkelissa tarkastellaan Fribakansan tarinaa sen alusta tähän hetkeen, heidän saavuttamiaan avainlukuja ja niitä keinoja, jotka ovat johtaneet heidän vahvaan asemaansa YouTube-kanavana.

Miten tehdä YouTube-kanava?

Ensin on toki hyvä tietää miten voi käytännössä luoda YouTube-kanavan. Kuten Googlen omasta ohjeestakin käy selville, on sen perustaminen varsin suoraviivaista

 1. Luo Google-tili, jos sinulla ei ole sitä jo valmiina.
 2. Kirjaudu YouTubeen Google-tililläsi.
 3. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta ja valitse “Luo kanava”.
 4. Seuraa ohjeita kanavan nimen ja muiden tietojen asettamiseksi.
 5. Personoi kanavasi lisäämällä kanavakuvaus, profiili- ja kansikuvat.

Tämä on ollut jokaisen YouTube-kanavan perustamisen ensimmäinen askel, eli jokainen “Tubettaja” jonka tiedät on käynyt nämä samat askeleet.

Fribakansan matka nykyiseen tilanteeseensa

Fribakansa sai alkunsa siitä, kun kaksi kaverusta lähtivät frisbeegolf -radalle kameran kanssa – tarkemmin sanottuna Vesalan Monttuun, josta tekivät ensimmäisen YouTube -videonsa. Sieltä se kaikki siis alkoi ja tästä alkoi Aarne Ahvenaisen ja Esa Salosen matka kohti YouTuben ihmeellistä maailmaa.

Tämä intohimo ja Aarnen halu aloittaa YouTube -kanava ajoi heidät perustamaan oman YouTube-kanavansa 2020 ja luomaan sisältöä frisbeegolfista. Aluksi heillä ei ollut suurta seuraajakuntaa, mutta heillä oli suuri palo kanavan kehittämistä kohtaan.

YouTube-kanava

Fribakansan YouTube-kanavan Avainluvut

Jo muutaman vuoden jälkeen Fribakansan kasvu heidän YouTube-kanavallaan on huomattava. Heidän saavuttamansa luvut YouTubessa kertovat jo itsessään tarinaa:

 1. Tilaajamäärä: Fribakansan YouTube-kanavalla on yli 20 000 tilaajaa. Tämä osoittaa, että he ovat onnistuneet houkuttelemaan vankan seuraajakunnan.
 2. Katselukerrat: Heidän videoitaan on katsottu YouTubessa yhteensä 2,5 miljoonaa kertaa. Laadukas ja kiinnostava sisältö houkuttelee katsojia ja pitää heidät palaamassa uudestaan.
 3. Sitoutumisprosentti: Fribakansan videoilla on erittäin korkea sitoutumisprosentti, mikä tarkoittaa, että katsojat pysyvät kiinnostuneina pitkään. Useiden videoiden keskimääräinen katseluaika on yli 60%
 4. Sosiaalisen Median Seuraajat: He ovat laajentaneet läsnäoloaan vuosien aikana myös muihin sosiaalisen median alustoihin, kuten Instagramiin ja TikTokiin, ja keränneet myös miljoonia katselukertoja näillä alustoilla.

Kaikki tämä ei kuitenkaan tapahtunut itsestään vaan he ovat panostaneet vuosien varrella oppimiinsa asioihin hyvin paljon.

Kuinka sinäkin voit päästä tähän tilanteeseen?

Fribakansa ei saavuttanut tätä menestystä yhdessä yössä, mutta sen saavuttaminen ei kuitenkaan ole mitään tähtitiedettä. Heidän matkansa menestykseen perustuu kovaan työhön ja useisiin tekijöihin:

Into ja innostus

Ensimmäinen ja ehkä tärkein tekijä oli heidän intohimonsa lajia ja sisällön tuottamista kohtaan. He todella rakastavat frisbeegolf -viihteen tuottamista.

Jatkuva sisällöntuotanto

He alkoivat julkaisemaan säännöllisesti uutta sisältöä. Säännöllinen julkaisutahti oli avainasemassa, jotta videot voivat tavoittaa aina suurempaa yleisöä.

Sisällöntuotannon laatu

He panostivat laatuun. Videoiden kuvan- ja äänenlaatu ovat korkealla tasolla, jotta katsojat viihtyisivät paremmin. Kiinnostavan sisällön suunnittelu ja toteuttaminen ovat myös tärkeitä tekijöitä.

Yhteisön rakentaminen

He alkoivat vuorovaikuttamaan yleisönsä kanssa aktiivisesti. Vastaamalla kommentteihin ja osallistumalla keskusteluihin he ovat syventäneet suhdettaan katsojien kanssa.

Monikanavainen läsnäolo

He eivät rajoittuneet pelkästään YouTubeen. Laajentaminen muihin sosiaalisen median alustoihin antoi heille mahdollisuuden tavoittaa uusia seuraajia ja tarjota monipuolisemmin sisältöä katsojilleen.

Mikä tekee Fribakansan YouTube-kanavasta erityisen?

Fribakansa on erityinen, koska he ovat onnistuneet yhdistämään intohimon ja laadun. Heidän sisältönsä on aitoa ja puhuttelee heidän yleisöään. He ovat myös tehneet tiivistä yhteistyötä frisbeegolf -yhteisön kanssa ja osallistuneet alan tapahtumiin. Tämä on auttanut heitä rakentamaan vahvan yhteyden frisbeegolf-harrastajiin.

Fribakansa on myös tehnyt strategisen päätöksen, että he panostavat kaiken aikansa nimenomaan sisällön tuottamiseen, mikä poikkeaa suuresti muista frisbeegolf -viihteen tuottajista. Isoin osa lajin muista vaikuttajista toimivat pääasiassa kilpaurheilijoina. Tämä asettaa Fribakansan etulyöntiasemaan, koska he voivat ja haluavat panostaa tuottamaansa sisältöön muita enemmän.

Fribakansan tärkeimmät opit

Jos haluat luoda menestyksekkään YouTube-kanavan omalla alallasi, voit ottaa oppia Fribakansasta seuraavat asiat, joiden avulla rakennat oman tulevaisuutesi tällä sosiaalisen median alustalla:

 1. Löydä Oma Innostuksesi: Valitse aihe tai ala, joka todella kiinnostaa sinua ja jo. Intohimo näkyy sisällössäsi ja houkuttelee yleisöä.
 2. Löydä oma kulmasi: Älä tyydy vain kopioimaan muita, vaan mieti mikä juuri sinussa on erikoista ja mihin juuri sinä haluat vaikuttaa. Korosta niitä asioita.
 3. Säännöllisyys & Kärsivällisyys: Luo julkaisuaikataulu ja pidä siitä kiinni. Säännöllisyys auttaa pitämään yleisön kiinnostuneena ja tekemällä sitä pitkään saat tuloksia.
 4. Löydä joku jonka kanssa tehdä: Yhdessä kaikki hauska on tuplasti hauskempaa ja vaikeat asiat on paljon helpompi kohdata yhdessä.
 5. Kokeile, kokeile ja kokeile: Laajenna läsnäoloasi muihin sosiaalisen median alustoihin. Tämä voi auttaa sinua tavoittamaan uusia seuraajia.
 6. Seuraa statistiikkaa: Seuraamalla oikeanlaista statistiikkaa saat suoraa palautetta, että mikä toimii ja mikä ei toimi rakentamassasi sisällössä.

Yhteenveto YouTube-kanavan kasvattamisesta

Fribakansa on inspiroiva esimerkki siitä, kuinka intohimo, sitoutuminen ja laatu voivat johtaa YouTube-kanavan menestykseen. Heidän tarinansa osoittaa, että menestyksekäs kanava voi olla mahdollinen missä tahansa aiheessa, kunhan sisältö on laadukasta ja kiinnostavaa. Toivottavasti tämä tarina innostaa muita luomaan omia menestystarinoitaan oman YouTube -kanavan avulla.

YouTube-kanavan avulla voi tehdä monenlaisia asioita, kuten vaikuttajamarkkinointia

Jaa Postaus

Muut postaukset

Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi ja Korkea Sitoutumisprosentti (yli 50%): Fribakansan missio tuoda iloa ihmisten arkeen

Vaikuttajamarkkinoinnin yksi ehdottomista vahvuuksista on korkea sitoutumisprosentti ja se onkin noussut yhdeksi digitaalisen markkinoinnin tehokkaimmista taktiikoista. Sen avulla brändit voivat tavoittaa kohdeyleisönsä luotettavien vaikuttajien kautta.. Tässä artikkelissa tarkastelemme vaikuttajamarkkinoinnin merkitystä, Fribakansan missiota tuoda iloa ihmisten arkeen ja sitoutumisprosentin roolia menestyvässä

Lue lisää
vaikuttajamarkkinointi 2024
Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi 2024: Tulevat Trendit, Kanavat ja Kuluttajakäyttäytyminen

Vaikuttajamarkkinointi ei lopeta kasvuaan Suomessa – se selviää hyvin viimeisimmässä tehdyssä selvityksessä, jonka mukaan kyseiset markkinat kasvoivat lähes 20 %. Tässä artikkelissa käsitellään vaikuttajamarkkinoinnin nykytilaa, tulevia trendejä sekä kuluttajien käyttäytymistä. Mikä on vaikuttajamarkkinoinnin tilanne nyt? Vaikuttajamarkkinoinnin rahallinen määrä Suomessa oli

Lue lisää
YouTube
Youtube

Vaikuttajamarkkinointi ja konseptien rakentamiskeinot YouTubessa

Vaikuttajamarkkinointi on noussut merkittäväksi osaksi digitaalista markkinointia, ja sen menestys riippuu useista avainkonsepteista. Tässä artikkelissa tarkastellaan vaikuttajamarkkinointiin liittyviä keskeisiä käsitteitä ja YouTuben roolia tässä markkinointistrategiassa. Hyödynnämme esimerkkinä Fribakansan 1,3 miljoonaa katselukertaa kerännyttä konseptia “How to Birdie Every Hole” ja tutkimme,

Lue lisää

PIDÄ HUOLTA KANSASTASI